"Werk maken van je geloof", Klaas Faber

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Klaas Faber, 57 jaar, woonachtig in Ochten. Sinds 2002 studeer ik in deeltijd theologie. De finish van de studie komt in zicht en ben ik toe aan mijn stage. Ik vind het fijn dat het pastorale team van 'De Levensbron' mij daarvoor de gelegenheid geeft en mij in de komende 1½ jaar daarin wil begeleiden.

Als oudste van zes kinderen ben ik opgegroeid in een praktiserend katholiek gezin. In mijn herinnering was alles bij ons thuis katholiek, het was de laatste fase van de verzuilde samenleving. Dus werd ik ook misdienaar. Die sfeer stond mij blijkbaar aan want ik vond het geweldig. Het is de drie-eenheid, gezin, kerk en school die mij heeft gevormd tot degene die ik geworden ben. Dáár liggen ook de wortels van mijn roeping, een roeping die mij gaandeweg steeds duidelijker werd: Meewerken in het pastoraat, Christus en zijn kerk dienen.

Het grootste gedeelte van mijn tot nu toe werkzame leven heb ik in het beroepsonderwijs gewerkt. 29 Jaar waren Toine, mijn echtgenote, en ik gelukkig getrouwd. Wij hebben twee lieve dochters van respectievelijk 28 en 26 jaar en inmiddels zijn daar twee jongens bijgekomen. Na een slopende ziekte overleed Toine in mei 2004: een verdrietige periode in ons leven.

Het studeren naast je werk is soms afzien, maar ik geniet er met volle teugen van. Het is een manier van leven geworden, een zoektocht naar waar het werkelijk om gaat. Een zoektocht naar God en naar mijzelf. Geïnspireerd door Jezus en samen met anderen mijn geloof verdiepen en een spiritualiteit ontwikkelen door mijzelf te leren kennen en zo ruimte te vinden voor de Allerhoogste in mijn leven.

Inmiddels ben ik mijzelf aan het oriënteren in uw parochie en de hartelijkheid waarmee ik wordt ontvangen geeft mij het gevoel dat ik mij hier thuis kan voelen. Velen van u hoop ik in de komende periode te ontmoeten en schroom niet om mij aan te klampen, te bellen of te mailen.

Een hartelijke groet.
N.J.M. (Klaas) Faber
Hoeflaan 3
4051 EM Ochten
Tel: 06 22489440
E.mail: njmfaber@tiscali.nl