Vakantie

Iedereen praat erover. Waarover? Over de vakantie natuurlijk. Bijna iedereen gaat wel ergens naar toe. Naar een camping in binnen of buitenland. Met het vliegtuig naar Timboektoe, of alleen maar naar Rundumhause. We willen even onze zorgen vergeten en niet denken aan de tijd die daar weer achter ligt. Geniet van het moment, pluk de dag. Motto”s voor de vakantietijd.

Toch vind ik dat best moeilijk: niet over deze tijd heen kijken en blijven bij de dag van vandaag. Na de vakantie spuwen we in onze handen en bouwen verder aan parochie en kerk. Maar we hebben wel een collega minder. Als u de brief van pastor Aarsen goed leest, dan begrijpt u dat hij binnenkort naar een ander parochieverband (groep parochies) gaat, die hem nog harder nodig hebben dan wij. “Kan dat dan?” is dan de vraag die we ons stellen. Inderdaad: als ik zo het bisdom eens rondkijk, dan zijn er parochieverbanden die helemaal geen priester bij hun pastores hebben. Ons parochieverband (nu nog Bemmel, Haalderen, Doornenburg en Gendt; over een tijdje met Huissen en Angeren erbij) telt over de 7 parochies van Lingewaard: 3 priesters, een diaken en een pastoraal werkster (parttime, 60 procent).

Maar we zullen hem missen. Ook als iemand die helemaal stond achter het idee van de onderlinge samenwerking. Bovendien valt er een gat, dat voorlopig nog niet opgevuld is. Eigenlijk moet je zeggen: er valt een werkweek van zo”n 60 uur weg. Wie kan dat opvangen. Gelukkig dat we een flink aantal vrijwilligers hebben die zich overal in de parochies inzetten en taken op zich nemen en zo bouwen aan onze parochies. Als we u nog niet gevraagd hebben, dan mag u ook uit uzelf de telefoon nemen en zich aanmelden! Er valt altijd een zinvolle taak voor u te vinden. Of u nu met letters wilt werken of met de schop of de schilderskwast. u bent van harte welkom. Ons nummer? Kijk op de kaft: u kunt kiezen.

Pastor Emiel Lammers